A 7 LEGJOBB FOGYASZTÓ HATÁSÚ VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG

AMIKOR MÁR A KEMÉNY TESTEDZÉS ÉS AZ ÁLLANDÓ DIÉTA SEM HASZNÁL A ZAVAR PLUSZKILÓK ELLEN, IDEJE BEVETNI A KÖVETKEZŐ VITAMINOKAT!

B-VITAMINOK

Fő funkciójuk az anyagcsere, az idegrendszer és az izomzat optimalizálása, de a segítségükkel a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék is gyorsabban emésztődnek meg. Nagy mennyiségben többek között a lencsében, a babban, a tejben, a tojásban, a teljes kiőrlésű gabonatermékekben, a sovány húsokban, a burgonyában és a banánban találhatóak meg a B-vitaminok. 

D-VITAMIN

Kulcsfontosságú szerepet játszik a fogyásban, ugyanis ha a szervezet D-vitamin készlete alacsony, a test energia helyett zsírrá (azaz plusz kilókká) fogja alakítani az elfogyasztott cukrot. Kutatások ráadásul azt is bebizonyították, hogy azok az elhízott emberek, akik rendszeresen szednek D-vitamint és kalciumot, lényegesen több kilótól képesek megszabadulni.

VAS

A vashiány (a menstruáció miatt) különösen veszélyes a nőkre nézve, de testsúlyveszteséget is képes megakadályozni, amennyiben nem raktároz eleget a testünk ebből az ásványi anyagból. Ne feledd: míg a férfiaknak csak 8 mg-ra, addig a nőknek napi 18 mg-ra van szükségük belőle. 

MAGNÉZIUM

Nemcsak a belső nyugalmat és az izmok megfelelő működését segíti elő, hanem az alvás minőségét is jelentősen javítja – ez pedig nélkülözhetetlen a fogyás szempontjából. Kutatások sora bizonyítja, hogy a rosszul és keveset alvók több felesleggel „büszkélkednek” azoknál, akik naponta legalább 8 órát töltenek pihenéssel! Férfiak számára 400-420 mg, míg nőknek 310-320 mg az ajánlott napi magnézium mennyiség.

106853744 - obese pharmaceutical reduction vitamins medication gym lid cap screw concept. close up photo of split full green capsules on table with yellow tape measure isolated on white background copy-space

KARNITIN

A karnitin egy olyan aminosav-származék, ami a zsírsavakat a test különböző izomsejtjein át mozgatja, hogy a raktározás helyett azok elégjenek és energiává alakuljanak át. E folyamat nélkül nem jöhetne létre a zsírégetés, ezért ha fogyni akarsz, naponta 500-1000 mg karnitin tablettaként való szedése erősen ajánlott.

BÉTA-ALANIN

A testépítők kedvenc ásványi anyaga: az edzés során növeli az izom karnozinszintjét, melyek ezáltal hatékonyabban működnek és kevésbé fáradnak el. A szakértők szerint legalább egy hónapon át szedni kell, mielőtt éreznénk a hatását, ráadásul csak a nagy intervallumú sportoknál (pl. evezés, futás, TRX, CrossFit) hasznosul igazán, hiszen ezek dolgoztatják meg a legjobban az izmokat. Rendszeres sportolás híján viszont nem érdemes szedned!

CITRULLIN

A béta-alaninhoz hasonlóan csak az edzések hatékonyságát segíti, de azt nem akármilyen módon! A magas intenzitást igénylő intervall edzések könnyebben és gyorsabban teljesíthetőek a rendszeres szedésével, ám szív- és érrendszeri problémával nem ajánlott a fogyasztása, mert megzavarhatja vérnyomást.

Fotó: 123RF
Forrás:https://wellandfit.hu/

You may also like...