Megfázásra, fertőtlenítésre: ezek a legerősebb természetes antibiotikumok

A természet csodálatos gyógynövényeket alkotott. Köztük vannak olyanok is, melyeket nap mint nap használunk. Sokan nem is sejtik, hogy közülük melyek a növényi antibiotikumok – most megmutatjuk!

Az alább listában szereplő gyógynövények olyan erős hatással rendelkeznek, hogy egyes eseteknél még az sem mindegy, mennyit használunk belőlük!

Aloe vera

A növény híres immunerősítő, mérgtelenítő hatással bír. Baktériumölő és vírusölő hatása miatt is az egyik legjobb gyógynövény.

Elsősorban sebek és égési sérülések kezelésére (gélek, krémek formájában), valamint nemi szervi herpes és pszoriázis kezelesére is kipróbálták már. Bőrfertőzések, ciszták, és a tinea nevű bőrgomba kezelésére is alkalmazható. Diabéteszben, magasabb koleszterin- és lipidszint esetén, valamint colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás) esetében ajánlható.

Fokhagyma

Természetes vérnyomáscsökkentő, képes stabilizálni a koleszterinszintet. Emellett baktérium és gombaölő – sokan használják bélfertőzés esetén.

A fokhagyma nemcsak megakadályozza a koleszterin és a zsír lerakódását a vérben, de a már lerakódott masszát képes feloldani, ezáltal csökkenteni a vér koleszterinszintjét. Azért nem szabad azonban nagy mennyiségben fogyasztani, mert nemcsak a káros anyagot csökkenti a vérben, de egy olyat is, mely szívelégtelenséghez vezethet. Ha valakinél már nagy a baj, komoly érszűkületei vannak, ami már a szívét is veszélyezteti, illetve nagyon magas a koleszterinje, annak a fokhagyma két hónap alatt már érezhetően leviheti a vérzsír-szintjét.

Emellett ott vannak még a meghűléses betegségek, melyek gyógyításában szintén hatékony lehet, ráadásul még a légutakat is tisztítja.

Grapefruitmag-kivonat

Gyomor és bélpanaszok esetén szokták javasolni a használatot, de gombás betegségek, megfázás esetén is érdemes a grapefruitmag kivonatához nyúlni.

Ugyanis nem csak a gyümölcslé, hanem a grapefruit magja is értékes hatóanyagokat tartalmaz, mint például bioflavonoidokat, ezek erős antioxidánsok (sejtvédők), melyek fokozzák a C-vitamin hatását, illetve gátolják annak bomlását.

Az öregedést senki sem kerülheti el, de a grapefruitmag kivonatának fogyasztásával lassítható a kóros elváltozások kialakulása. Trombózisgátló, értágító hatású és csökkenti az érelmeszesedést.

Betegségek ellen kiváló. Több, mint 800 baktérium- és vírustörzs, 100 gombafaj és egysejtű élősködő növekedését, szaporodását gátolja, úgy, hogy mindeközben a fiziológiás baktériumflórákat nem károsítja. Jó eredménnyel alkalmazható hasmenés, candida fajok (bélgombásodás) húgyúti gyulladások és hüvelygyulladás ellen.

Propolisz

Míg a szintetikusan előállított antibiotikumok a szervezetben a hasznos baktériumokat is elpusztítják, addig a propolisz kizárólag a kórokozókkal szemben fejti ki hatását. Teszi ezt gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatásával párhuzamosan. A propolisz ráadásul az immunrendszert is fokozottabb működésre ösztönzi, így a szervezet hamarabb képes megküzdeni az őt fenyegető baktériumokkal, vírusokkal. A gyógyszerekkel szemben rezisztens kórokozókkal is el tud bánni.

A propolisz a bélrendszerben is rendet tesz, bioaktív hatóanyagai megtisztítják az emésztőrendszert a parazitáktól és kórokozóktól, mint a Helicobacter pylori vagy a Candida, de segítenek ételmérgezés és egyéb emésztési zavarok kezelésében is.

A propolisz fertőtlenítő tulajdonságát sokszor használják a szájüregi betegség kezelésére, illetve megelőzésére, mivel a legtöbb fogíny és fogbetegség az elszaporodó baktériumoknak tudható be.

Teafaolaj

A teafaolaj elfogyasztva (vagyis belsőleg alkalmazva) mérgező hatású, a bőrön azonban nagyon erős gyógyító hatással bír. Megtalálható számos kozmetikumban, samponban, arctisztítóban és krémben, de “tisztán” is megvásárolható. Nagyon sok bőrgyógyászati probléma,fertőzéskezelésére alkalmazható, mert erőteljes fertőtlenítő és gombaölő hatással rendelkezik. Ilyen a Candida pusztító, tisztító diéta: garantáltan beválik, kattintson!

Mezei zsurló

A mezei zsurlóban található kávésav-származék értágító hatású, antioxidáns és proliferációt gátló hatásokat is kimutattak, benignus prostata hyperplasiában igazolták gyulladáscsökkentő hatását. A mezei zsurlónak kifejezett antimikrobás aktivitása is van. Ez a hatás összemérhető volt a széles körben elterjedt antibiotikumokéhoz, mint az ampicillin vagy a nystatin.

Forrás: EgészségKalauz

You may also like...