A cicafüggőség 13+1 jele

Mennyire szereted a cicád? Talán egyenesen rajongsz érte, szinte függőség jeleit mutatod felé? A lenti 14 ponttal le tudod tesztelni, mennyire vagy “macskafüggő”. Természetesen ez egy kis bolondság, amit nem kell túl komolyan venni. Ha mindegyik pont igaz rád, attól még nem kell megijedned, az is teljesen normális. Hiszen az egyiptomiak is istenként tisztelték a macskákat, akkor te miért ne tehetnéd? Sőt, más megfogalmazásban azt is mondhatjuk, hogy nem macskafüggő vagy, hanem gondos gazdi, ami igazán dicséretes dolog.

 

Nézzük tehát a jeleket, számold össze, menyi igaz rád ebből, a cikk végén pedig értékeld magad, mennyire vagy macskafüggő!

1. A cicád az ágyadban alszik

adorable-animal-beautiful-62640.jpg

Felengeded az ágyba, sőt, lehet, hogy van saját párnája is, amin alszik? Ha igen, ezt be is húzhatod egynek!

2. A cicádnak van saját helye a kanapén

A cicáknak fontosak a saját, biztonságos helyek. Ha ez a kanapé vagy fotel, annak örülj, mert egyrészt szeret hozzád közel lenni, másrészt látható és központi helyen van, ami azt jelenti, hogy magabiztos és jól érzi magát. Ha saját helye van a kanapén, vagy netán saját kanapéja vagy fotele, az már komoly jel a függőség felé!

3. Ha a cicád az öledben alszik, nem állsz fel

Most őszintén, melyik cicással nem fordult még elő, hogy leült egy percre, mire hopp a cica máris az ölébe ugrott és kényelmesen elhelyezkedett. Hát kinek van szíve ezek után felállni és lelökni szegény cicát? Ugye hogy nincs!

4. Külön kajapolca van a konyhában

Esetleg fiókja vagy netán szekrénye is van, szép rendben külön a száraztáp és a nedves, külön a jutalomfalatok. Néha az is előfordul, hogy neki több kaja van otthon, mint neked, te majd rendelsz pizzát vacsorára, de ő nehogy éhezzen!

5. Amikor hazaérsz, a cicádnak köszönsz először

Hiszen úgyis ő az első, aki rohan üdvözölni, hogyan is lehetne ez másképp? De ha mégsem így van, akkor kétségbeesetten keresni kezded, nem történt-e valami baj! Pedig csak túl mélyen aludt, és nem ért rá foglalkozni az ilyen aprócska dolgokkal, mint hogy ki jön-megy a lakásban.

6. Mindent megveszel, ami cicás

blurred-background-cat-cat-face-1461806.jpg

Tucatnyi cicás bögréd, pólód és egyéb ruhád van már, a falakon vannak cicás képek, a kanapén cicás párna, a szekrényeken cicás szobrocskák. Ha a cicád nem is látná valaki, aki először megy be a lakásodba, akkor is leesik neki rögtön, hogy cicás vagy.

7. A cicádnak több játéka van, mint neked cipőd

adorable-animals-bed-160755.jpg

Csörgős és nem csörgő labdák, botok a végükön műegerekkel, macskamentás játékok tucatjai vannak a lakásban? Egy része valahol a kanapé vagy az ágy alatt persze, és csak akkor veszed őket észre, amikor a cicád kivadássza onnan és végiglökdösi a lakáson? Hát most tényleg azt mondod, hogy nem vagy cicafüggő?

8. Lemondasz programokat a cicád miatt

adorable-animal-antique-208839.jpg

Nem akarod olyan sokáig egyedül hagyni, ezért nem is szívesen szervezel több napos programokat, mert félsz hogy stresszes lesz szegény a hiányodtól, vagy nem tudja úgy ellátni más, mint te? Ez már tényleg komoly függőség jele!

9. “Használati utasítást” írsz a cicádhoz

animal-animal-photography-bicolor-cat-3054570.jpg

Ha mégis rászánod magad egy pár napos vagy hetes útra, akkor hosszú hónapokon át választod ki az ismerőseid közül azt a személyt, aki majd jön etetni és foglalkozni vele, vagy azt a panziót, ahova elviszed. Valamint egy hosszú listát írsz arról, hogy a cicád mit szeret és mit nem szeret, mit, mikor és hogyan kapjon enni, hányszor és hogyan játsszanak vele. Ugyanezt megírod az új párodnak vagy a barátaidnak is, ha hozzád jönnek vendégségbe.

10. Aki nem szereti a cicád, azt te sem szereted

adorable-beautiful-cat-2118863_1.jpg

Aki nem szereti a cicákat, az már neked sem szimpatikus. Ha egy vendéged arról panaszkodik, hogy cicaszőrős lesz a ruhája, ha leül a kanapén, közlöd vele, hogy márpedig a cicád itt lakik, ő meg nem, így ha ez neki nem tetszik, kívül tágasabb!

11. A cicád kap karácsonyi ajándékot

animal-boxes-cat-770012.jpg

A szeretet ünnepén sem feledkezel meg a kis kedvencedről, csomagolsz neki is ajándékot, különleges jutifalatot, új játékkal vagy macskavárral leped meg. És természetesen posztolod Facebook-ra, mennyire örül a meglepetéseknek. Elvégre ő is családtag!

12. Megünnepled a cicád szülinapját

Ha tudod, mikor van, ha pedig nem, akkor egy körülbelüli napon tartasz neki ünnepséget. Ajándékokat veszel, talán még tortát is sütsz neki. A fotó és a Facebook-poszt itt sem maradhat el.

13. Az üdvözlő kártyákat a cicád nevében is aláírod

black-cat-black-keyboard-cat-1049764.jpg

Ha küldesz valakinek születésnapra vagy valamilyen évfordulóra üdvözlőkártyát, akkor az ő nevét is ráírod, mert a családtagokat is mindig szerepeltetjük ilyenkor, és különben is tudja mindenki, hogy neked milyen cuki cicád van!

+1. A cicádnak is rendezed be a lakást/házat

Nem csak leteszel egy kaparófát a lakásba, hanem eleve úgy helyezed el a bútorokat, hogy a cicád tudja őket használni, például a szekrény mellé teszel egy kisebb szekrényt vagy cicabútort, hogy feltudjon a tetejére ugrani. De felfúrsz akár polcokat is csak azért, hogy tudjon azokon keresztül függőlegesen közlekedni. Sőt, saját szobát rendezel be neki, az erkélyre macskahálót szerelsz, vagy kifutót építesz neki a kertbe, hogy biztonságosan tudjon kint lenni. Ez már a gyógyíthatatlan cicafüggőség biztos jele! Ezek a képek a blog Facebook-csoportjának egy tagjától vannak, az ő cicái ilyen szerencsések, hogy szinte cica-palotában élhetnek! Csatlakozz Te is a csoporthoz, ha meg akarod tudni, hogyan készítették a cicaszobákat és kifutókat!

Értékelés

Minden pont a tizennégyből 1 pontot ér, add össze a pontjaid és nézd meg a lenti értékelést!

adorable-animal-animal-photography-2883613_1.jpg

  • 1-5 pont: Jó-jó, van cicád, szereted is, de mértéket tartasz az imádásban. Azért neked is van életed!
  • 5-9 pont: Imádod a cicád, és megteszel mindent érte. De azért nem vagy “örült macskás nő/pasi”, hülyeségekre nem költesz feleslegesen!
  • 10-14 pont: Hát te aztán teljesen cicabolond vagy! Nem tudod elképzelni a cicád nélkül az életed, és minden cicát imádsz, és mindent, ami akár csak kicsit is kötődik a macskákhoz. Üdv a cicafüggők között!

 

Forrás:szeretemacicamat.blog.hu

You may also like...